Mijn meest memorabele vakantiejob

Mijn meest memorabele vakantiejob

donderdag 11 augustus 2016

De zomermaanden: een tijd van veel ontspanning en vakantie maar niet voor iedereen. Zo zijn er steevast de studenten die gedurende deze maanden bezig zijn met centjes bij te verdienen door aan vakantiewerk te doen. Met enige nostalgie bevroegen wij Brunel collega, Tine Soetewey (Account Manager Engineering) naar haar meest memorabele vakantiejob.

“De vakantiejob die mij het meest is bijgebleven is die van redder. Als zwemster was het redelijk standaard dat je je diploma van hoger redder behaalde. In de zomervakantie kan je dan ook als redder vakantiewerk doen. Eerst diende ik een gesprek te hebben met de verantwoordelijke voor de zwembaden in Antwerpen en dan werd je afhankelijk van het gesprek geplaatst in een zwembad. Ik had enorm veel geluk en werd geplaatst in de Molen op de Linkeroever, een openluchtzwembad. Zeker in de zomer was dit een leuk extraatje. We werkten in twee teams van zes redders. Deze bestonden uit ervaren redders aangevuld met enkele jobstudenten. Telkens met het goed weer  was het ‘all hands on deck’.”

Welke levensles heb jij uit deze vakantiejob geleerd?

Wel, niet iedereen hield zich altijd even goed aan de regels én je diende enorm goed op te letten mits er veel personen in het water zaten. Ik heb hier voornamelijk geleerd om kordaat op te treden, leren om te gaan met stress en om de verantwoordelijkheid op te nemen die gebonden is aan de job. Wanneer er een ongeval in het water of langs de kant van het zwembad gebeurde, dienden wij ook de eerste hulp toe te dienen aan de slachtoffers. Hier werden we in onze opleiding uiteraard ook voor getraind, maar zoals steeds liggen training en realiteit wel een stukje uit elkaar. Op de rustigere momenten konden we zelf een plonsje nemen. Ik kan van geluk spreken dat ik mijn eerste-hulp skills daarna in mijn job niet meer heb moeten toepassen maar ik merk wel dat ik een verhoogde waakzaamheid naar veiligheid heb. Wanneer je met profielen werkt als een werf- en projectleider is het uitermate belangrijk dat zij voldoende veilig werken zodat ze hun eigen veiligheid en de veiligheid van anderen niet in gedrang brengen.

Welke anekdote is je bijgebleven?

Omdat ik in een openluchtzwembad tewerkgesteld was, hadden we hele drukke maar ook heel rustige dagen. De drukke wanneer het goed weer was en de rustige wanneer het kouder en regenachtig was. Op één van deze koudere en regenachtige dagen riep de verantwoordelijke mij tot bij hem en zei: “Tine, nu is het jouw beurt om de putjes van het zwembad schoon te maken”. Ik begon enorm te lachen omdat ik dacht dat dit een grapje was. Hij bleef me aankijken met een uitgestreken gezicht en na een paar minuten had ik door dat dit wel degelijk een serieuze vraag was. Daar stond ik dan in badpak met een schep en emmer, klaar om de koude en regen te trotseren. Het duurde zeker één uur alvorens ik volledig klaar was met de schoonmaak hiervan. De andere redders stonden aan de kant eens goed te lachen waardoor ik tot op heden nog altijd niet weet of ze mij in de maling hebben genomen. Het zwembad was alleszins heel proper die dag.

Waar spaarde je voor?

Ik maakte de overstap van hogeschool naar universiteit na het behalen van mijn bachelor en ik spaarde om mijn studies te kunnen betalen.

Ben jij tijdens de zomermaanden op zoek naar een nieuwe (tijdelijke) job, kijk dan zeker eens naar onze vacatures.