5 handige apps voor zakelijk gebruik

woensdag 24 oktober 2018

Smartphones worden steeds efficiënter en veelzijdiger. Het aanbod van apps breidt ook steeds meer en meer uit.

Apps zijn niet alleen interessant voor entertainment, maar ook handig in je zakelijk leven en een manier om je productiviteit te verhogen.

Wij zetten onze 5 favoriete apps voor je op een rij.

Evernote

Evernote is één van de meest gedownloade productiviteitsapps. Evernote is vergelijkbaar met een modern digitaal notitieboekje. In deze app kan je allerlei lijstjes, to do’s, foto’s, spraakopnames, etc. bewaren. Je hoeft niet bang te zijn om je notities te verliezen, want jouw bestanden worden in de cloud bewaard. Hierdoor kan je eenvoudig je notities uitwisselen tussen je telefoon en computer.

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: iOS, Android, Chrome extensie

Asana

Met deze app kan je taken en workflows van een teamproject (of je eigen persoonlijke projecten) overzichtelijk houden. Dit doe je door projecten toe te wijzen en/of prioriteiten en deadlines te stellen. Op deze manier kan iedereen het project in elk stadium opvolgen en met elkaar communiceren. Tot 15 teamleden is Asana gratis te gebruiken.

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: iOS, Android, Chrome extensie

Forest

Forest is een handige app om je productiviteit een boost te geven en stimuleert/een stimulans om je telefoon opzij te laten liggen. De app is gebaseerd op de bekende Pomodoro techniek, maar dit met een speelse twist. Standaard staat de app op 25 minuten ingesteld. Wanneer je de timer start, plant je een zaadje en dit zal in 25 minuten langzaam uitgroeien tot een boom. Maar indien je je telefoon gebruikt tijdens deze 25 minuten, groeit jouw boom niet verder en heb je gefaald. Het uiteindelijke doel is om een heel bos bomen te kunnen planten.

Prijs: €2,29 (iOS), gratis (Android)

Beschikbaar: iOS, Android

Lastpass

Je herkent het probleem vast wel. Je wil inloggen, maar je weet je wachtwoord niet meer. Frustrerend én tijdverlies. Lastpass is je persoonlijke assistente die jou helpt om al jouw wachtwoorden te onthouden. De app versleutelt al je wachtwoorden en onthoudt bij welke website het wachtwoord hoort. Je kan dus gemakkelijk voor elke website een uniek wachtwoord gebruiken.

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: iOS, Android, Chrome extensie


Pocket

Je komt een interessant artikel tegen, maar je moet dringend in meeting en je hebt echt geen tijd meer om het te lezen. In de app Pocket kan je artikels, websites, recepten en filmpjes bewaren om later te lezen. Je kan ook labels verbinden aan elke opgeslagen artikel om het makkelijk terug te vinden. Pocket bewaart het artikel als een soort tijdschrift- of krantenartikel, en laat overbodige website-elementen zoals banners verdwijnen, hierdoor heb je een erg goede leesbaarheid.

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: iOS, Android