ICT-recruiter in de kijker!

donderdag 13 juli 2017

Het blijkt al langer dat een gespecialiseerd recruitmentteam erg belangrijk is om dé juiste expert op de juiste plek in te schakelen. Het is geen eenvoudig kunstje meer om de ideale kandidaat aan te trekken, te selecteren en in te zetten voor tijdelijk projecten. En tóch toont Brunel met haar gespecialiseerde recruiters aan dat het mogelijk is.

Kitty, onze nieuwste ICT-recruiter, vertelt je graag meer over haar job bij Brunel.  

- Met welke profielen kom je dagelijks in contact?

Doordat Brunel zich engageert voor de meest uiteenlopende projecten, kom ik als ICT recruiter met heel uiteenlopende en diverse ICT profielen in contact. Binnen het team van ICT recruiters heb ik mij specifiek toegelegd op .Net of Java Developers, Business Analisten tot Project Managers. De profielen die ik zoek zijn zowel junior als senior profielen, afhankelijk van de opdrachten. Elk met hun eigen verhaal, achtergrond en ervaring. Dit maakt dat geen enkel sollicitatiegesprek er hetzelfde uitziet. 

- Hoe lang zit je al in het vak?

Als jonge vrouw had ik niet bewust de keuze gemaakt in de IT-wereld te stappen. Door enkele kansen en opportuniteiten heb ik de eerste stapjes kunnen maken in IT. Gedurende de volgende 7 jaar heb ik mij met toewijding toegelegd op het rekruteren van ICT-profielen. Uitgeleerd raak je haast niet in dit vak. Bij Brunel leer ik nog steeds elke dag nieuwe dingen.  

- Wat vind je zo leuk aan de job?

Het mooiste aan recruiter zijn is het contact met mensen. In ons vak kom je in contact met de meest diverse persoonlijkheden. Daardoor is het steeds zoeken naar de juiste interviewtechniek om bij elke persoon na te gaan wat zijn kwaliteiten zijn en welk project het beste bij zijn interesses en ambities past. Vervolgens staat er weer een nieuwe uitdaging klaar. Samen met de Accountmanagers gaan we op zoek naar opdrachten/projecten op maat van wat de kandidaat verwacht. Een sollicitatiegesprek afnemen is geen rocket science, maar het is wel zeer belangrijk om te achterhalen wat de kandidaat drijft, wat hij/zij geen ambities voor heeft, verwacht in een volgende functie maar des te belangrijker wat hij/zij heeft verwezenlijkt in zijn/haar huidige functie. Elke kandidaat is uniek, en dat maakt ook elk gesprek afzonderlijk zo uitdagend. Na het gesprek wordt een volledig rapport uitgeschreven, waarbij ik het wel interessant vind om mijn bevindingen van de kandidaat neer te schrijven. De klant krijgt hierdoor een zeer goed beeld van de kwaliteit die we willen leveren. Sinds ik bij Brunel werk, is het ook de eerste keer dat ik ervaring opdoe in het bijwonen van sollicitatiegesprekken. Wanneer het door de klant toegelaten is, vergezel ik mijn kandidaat in zijn/haar interview bij de klant. Ook hier leer ik meer en meer hoe de technische wereld in elkaar zit, en krijg ik tips voor sollicitatievragen op kantoor.   

- Wat maakt jouw job als recruiter zo boeiend?

Elke kandidaat heeft een ander verhaal, en het is zeer boeiend om actief te luisteren naar het verhaal van hoe/wat/waarom onze kandidaat dit pad heeft bewandeld. Uiteraard doe je het voor de starters, maar ik hou hierbij steeds in het achterhoofd dat ik de kandidaten dezelfde droomjob wil geven zoals ik er één heb gevonden. De juiste job matchen met de juiste kandidaat en een tevreden klant, dat geeft een kick en voldoening. Maar het moet ook je passie zijn, anders hou je het niet vol.   

 

Ben jij op zoek naar dé job binnen IT die jou net als Kitty een enorme uitdaging geeft?